Van idee naar (animatie) video

Het idee is om je product of dienst helder en krachtig te communiceren. Dan is het zaak om het doel van de animatievideo te omschrijven. 

Wat wil je visueel duidelijk maken?
Voor wie is de video of animatie bestemd (doelgroep)?

Met alle details op een rij zorgt de brainstorm voor de precieze insteek van de video animatie. Tijdens de brainstorm bedenk je een concept om je boodschap het best tot uitdrukking te brengen.

Tip om een brainstorm sturing te geven, kan je leuke vragenstellen die je dwingen om vanuit een ander perspectief naar je product, dienst of proces te kijken:

Plaats het product of de dienst uit de context, in een andere tijd of situatie. Vergroot het probleem of de oplossing eens. Of verklein deze juist. Dit geeft andere perspectieven en helpt je de beste vertaling van je animatievideo te maken.

Storyboard, content en voice-over

Afstemmen op de doelgroep doe je door een helder script te maken waardoor de boodschap kernachtig naar voren komt. De 'tone of voice' en de tekstuele inhoud zijn belangrijke ingrediënten in het script. Neem je kijker stap voor stap mee naar het doel.

Met deze content kan het storyboard worden opgesteld en uitgewerkt. Het storyboard is het verhaal van je video of animatie, maar in een schets weergave. De beelden kunnen aan de hand daarvan gemaakt worden. Dat betekent dat er nog gefilmd moet worden of dat de scènes nog geanimeerd moeten worden. Ook komt de voice-over in het storyboard terug. De voice-over zal geschreven worden aan de hand van het filmscript. Zo heb je een compleet beeld van hoe de animatievideo gaat worden. Het geheel kan je toetsen aan je eerder ontwikkelde concept.

Alle scènes kunnen nu gefilmd of geanimeerd worden. De precieze uitvoering wordt bij een flatdesign animatie ontworpen per scène. Bij een videofilm wordt de schets en inhoud strak als leidraad aangehouden. 

Als het materiaal gemaakt is (filmen of animeren), kan het 'editten' van start. De voice-over en het sound design (kleine geluidjes die diepte geven aan bepaalde animaties of voorvallen in de film) kunnen 'eronder' worden gemonteerd. Ook worden de overgangen precies sluitend gemaakt. In veel gevallen moet de audio nog worden nabewerkt. Dit is vaak het geluid dat is opgenomen tijdens het filmen. De audio die je later toevoegd en dat wat is opgenomen moeten ook 'naar elkaar gebracht' worden. Het naar elkaar brengen is op geluidsterkte afstemmen en wellicht ruis onderdrukken. Dit is een stap om niet over te slaan! Het is van grote invloed op het gevoel van kwaliteit van de animatie / video.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.